2018. január 30., kedd

I'm blue da ba dee da ba da | KEDDvencek #8

Helló Hölgyek, Urak, Gabi vagyok és mivel az időjárás ellenére még mindig tél van, és a tél színe a kék (meg a kedvenc színem is, de pszt), plusz könyveket nem ítélünk meg a borítóról (ja, persze... pf... xD), úgy döntöttem, megosztom veletek azokat a csodálatos borítókat, amiket különösen szépnek látok, illetve kék színűek. Mert ha nem kékek lennének, nem sok értelme lenne az egész bevezetőnek, igaz-e?
Hát nézzük ezeket a gyönyörűségeket!



1. E. K. Johnston - Ezer éjszaka
Hát nem gyönyörű ez a borító? (bár ezt az összesre mondhatnám...). Nagyon szép árnyalata a kéknek és amiatt, hogy arany a címe, nem ezüst, nem hat hidegnek. Az is nagyon tetszik, hogy az alján a kis építményke olyan, mint  régen azok a rejtvényújságokban lévő dolgok, amikor a számokat kellett összekötni és akkor kijött valaminek a körvonala. A tartalmáról még sajnos nem nagyon tudok nyilatkozni, tegnap kezdtem, de még nem érkeztem túl sokat haladni vele, de amit eddig olvastam, az alapján jó lesz.



2. J. K. Rowling - Harry Potter és az azkabani fogoly
Az új kiadások közül ez tetszik legjobban. Gondolnátok, hogy azért, mert kék? Egyébként vicces, hogy ennek a borítóján van a kedvenc színem, mert amúgy is ezt a kötetet szeretem legjobban a hét közül.







3. Neil Gaiman - Csillagpor, A temető könyve

A Csillagpornak mindkét borítóját nagyon szeretem, talán az újat egy kicsit jobban is. Amúgy nagyon édes könyv, és azon kevesek egyike, amikor csak azután olvastam a könyvet, hogy beleszerettem volna a filmbe.






A temető könyvénél tetszik az a megoldás, hogy a sírkő úgy tört le, hogy ha figyelmesen nézzük, egy emberfejet láthatunk.


4. Kerstin Gier - Zafírkék
Nagyon tetszenek azok a borítók, meg úgy általában azok a képek, amiken csak egy sziluett látszódik, és bár ez nem teljesen ilyen, azért közelít hozzá. Meg persze kék. Egyébként a trilógiában ez a kedvenc kötetem, és nem tudom, nektek is feltűnt-e, de most, hogy így írom ezt, a sorozatokban a kedvenc kötetem valahogy mindig a kék borítós. Vajon van valami összefüggés? Szerintem direkt a kékeket írják legjobbra. Vagy a legjobbnak adnak kék köntöst.



5. Patrick Rothfuss - A szótlan tárgyak lassú szemlélése
Az egyetlen könyv a listán, amit ebben a pillanatban nem olvastam teljes egészében, viszont ez nem állít meg abban, hogy lassan szemléljem ezt a csodás borítót. Őszintén szólva a Királygyilkos-krónika sorozat összes kötetének a borítója nagyon tetszik (az első teljesen a Vándor a ködtenger felettre emlékeztet, ami az egyik kedvenc festményem), valahogy imponál, ha háttal állnak a borítón.





+1 E. Lockhart - A hazudósok
Mi lenne kékebb a tengernél és az égnél? Ez a borító a nyarat juttatja eszembe, ami nem kifejezetten a kedvenc évszakom, viszont úszni imádok, így nem maradhatott le ez sem a listáról. A könyv amúgy az egyik meghatározó olvasmányélményeim közé tartozik, még zsenge könyvmolyként olvastam és ez volt az egyik első könyv, amin csúnyán sírtam.





Remélem sikerült néhány kellemes percet szereznem Nektek ezzel a pár gyönyörű borítóval. Nektek mik a kedvenc kék borítós könyveitek? Vagy mik azok a könyvek, amik borítója a kedvenc színetek? Hagyjátok meg kommentben! És ne feledjétek: a következő bejegyzésig legyetek jók, ha tudtok és félóráig gyakoroljátok a trónon ülést. Pá, Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése